Роботи допоможуть відновити виробництво

Фахівці провели опитування на тему відновлення виробничих процесів після кризи. Згідно з результатами опитування, промислові роботи допоможуть в даному процесі.

На сьогоднішній день весь світ повільно, але вірно виходить з ізоляції, повертаючи життя людей і виробництва. Коронавірус зміг викликати кризу такого масштабу, що його відчули у всіх країнах без винятку. Тому саме зараз актуально зробити прогноз щодо подальшого майбутнього промисловості і роботизації.

Як відомо, на даний момент ведеться підготовка до виставки автоматизації та робототехніки Automatica. Дану виставку планують провести в Мюнхені на початку грудня поточного року. Переддень такого масштабного події – найвдаліший час для проведення опитування. Цим і зайнявся інститут дослідження ринку в Німеччині. В якості резидентів були взяті сотня лідерів і сотня співробітників з різних галузей промисловості.

Опитування проводився в наступних сферах:

  • машинобудування склало тридцять сім відсотків від загального числа опитуваних;
  • двадцять два відсотки склала автомобільна промисловість;
  • в співвідношенні чотирнадцяти відсотків була взята електротехнічна промисловість;
  • дев’ять відсотків опитаних склали представники харчової промисловості;
  • інші вісімнадцять відсотків опитаних в різних кількостях склали інші промислові сфери.

Результати даного опитування трохи збентежили співробітників інституту. виявляється:

  • Вісімдесят чотири відсотки з опитаних лідерів зовсім не здивуються зростання роботизації в німецьких компаніях малого і середнього підприємництва, а навпаки, очікують такого повороту подій.
  • Сімдесят сім відсотків всіх лідерів покладають певні надії на мобільну робототехніку, яка дозволить в найкоротший термін перетворити виробництво.
  • Та й співробітники малого і середнього підприємництва не залишилися в стороні. Згідно з опитуванням, сімдесят шість відсотків всіх опитаних співробітників виявили бажання пройти спеціальне навчання, яке дозволить їм спокійно працювати з новітніми технологічними рішеннями.

Опитувані привели також і аргументи, які підтримували їх точку зору. Серед найбільш поширених аргументів – можливість перекласти небезпечні завдання з співробітників на новітніх технологічних промислових роботів, в найкоротші терміни перевести виробництво на виконання нових операцій і можливість істотно скоротити виробничі витрати.

Фахівці оцінили ці дані, і, за їхніми запевненнями, лідери абсолютно різних галузей промислового сектора серйозно замислюються про переведення своїх виробничих процесів на роботизацію. Тобто питання використання робототехніки в виробництві вже перейшло з розряду «чи буде це коли-небудь» в розряд «коли це буде». Такий стан справ не може не радувати.

Звичайно, і в даному питанні є свої підводні камені, однак на сьогоднішній день у лідерів на одній чаші ваг просте програмування роботів, яке дозволяє  використовувати їх на малому або середньому підприємстві, а на другій – неграмотність працівників їхніх підприємств, яких доведеться вчити поводитися з новим обладнанням.

Можливо, вас зацікавлять наступні розділи сайту:

Напишите нам

×
Write to us

×
Напишіть нам

×