Ми рекомендуємо вам враховувати такі фактори, якщо вам цікаво, як вибрати конвеєр для харчових продуктів. Вивчивши їх та свої головні пріоритети, ви зможете знайти ідеальний стрічковий конвеєр для ваших потреб.

Санітарія

Харчова промисловість працює відповідно до жорстких правил, тому при виборі конвеєра ви повинні подумати про санітарію. Прості конструкції з меншою кількістю частин, що рухаються, обмеженою кількістю горизонтальних поверхонь і безшовними зварними швами легше очищати. Вони також зменшують кількість точок збирання забруднюючих речовин, таких як бактерії. Щоб ще більше знизити ризик забруднення, оберіть конвеєр із ділянками самодренування та без точок збирання рідини. Зрештою, використовуйте санітарно-гігієнічний матеріал, наприклад нержавіючу сталь.

Обслуговування

Шукайте конвеєр, який вимагає мінімального обслуговування, щоб мінімізувати час простою та збільшити виробництво. Як і у випадку з очищенням, це допомагає знайти продукт без безлічі частин, що рухаються; рухомі частини, схильні до впливу елементів харчової промисловості, вимагають більш ретельного обслуговування. Спробуйте вибрати конвеєр, який не вимагає інструментів для підіймання/зняття стрічки, і подумайте, як швидко ви зможете розібрати та очистити конвеєр.

Безпека

Якщо вибрана конвеєрна система має ефективні засоби безпеки, ви можете уникнути високих витрат, пов’язаних з травмами співробітників. Шукайте обладнання з невеликою кількістю рухомих частин та точок затискання. Крім того, подумайте про такі варіанти, як ергономічні стійки, огорожі та вимикачі.

Бельтінг

Якщо вам цікаво, як вибрати конвеєр для продуктів харчування, ви не можете ігнорувати ремені. Їжа в першу чергу контактує з поверхнею стрічки, тому важливо вибрати правильний матеріал для вашого застосування. Зверніть увагу на характеристики поділу, легкість очищення, стійкість до екстремальних температур, здатність протистояти зносу і те, як він взаємодіятиме з продуктами, що транспортуються. Ви можете вибрати поліестер, поліолефін, уретан, силікон, ПВХ, бавовну та металеву сітку.

Довгострокові витрати

Порівнюючи ціни на різні конвеєри, не забувайте враховувати витрати на експлуатацію та обслуговування систем. Скільки ви витратите на конвеєр протягом усього терміну його служби? Це вимагатиме від вас дослідження довговічності ваших варіантів.

Довговічність

Конвеєри повинні старанно працювати у складних умовах, іноді працюючи у кілька змін одночасно. Ваш вибір матеріалу дуже вплине на термін служби обладнання. Вам потрібен матеріал, який зможе витримати повсякденні операції, а також важке очищення, яке зазвичай потребує дуже високого тиску води. Нержавіюча сталь служить набагато довше за пластик, особливо у важких промислових умовах, але за її довговічність доводиться дорожче.

Гнучкість

Наскільки легко ви можете адаптувати конвеєр до ваших потреб? Багато конвеєрів пропонують гнучкість, пропонуючи варіанти нахилу/опускання, радіусні повороти або типи шипів/ковшів, а також різні варіанти ременів.

Напишите нам

×
Write to us

×
Напишіть нам

×